Mombasai menedékotthon

Az otthonban fizikálisan és/vagy szexuálisan bántalmazott gyerekeknek, gyerekkereskedelem áldozatainak és otthonról elszökött gyerekeknek nyújtanak menedéket, illetve segítséget.

E

A gyerekeket általában a rendőrség menekíti ki a családból, ahol a bántalmazás éri őket, majd ide kerülnek az otthonba.

E

A gyerekek 3-12 hónapig vannak az otthonban – attól függően, hogy mennyire traumatizálódtak.
Minimum 3 hónapra minden esetben szükség van a traumák feldolgozásához.

E

Ez idő alatt pszichológus foglalkozik velük, illetve rendszeresen jár tanár is hozzájuk.
Utóbbi abban segít, hogy ne maradjanak le túlságosan a tanulással. (Iskolába nem járnak a gyerekek, amíg az otthonban vannak.)

E

Mivel nagyon sokszor a családon belül éri a gyerekeket a bántalmazás, ezért általában a család sem tud róla, hogy a gyerekek itt vannak.
(Nincs is tábla az otthon falán, hogy ne találják meg, a gyerekeket pedig egyáltalán nem lehet fényképezni. )

E

A kezelést követően a gyerekeket vagy visszahelyezik a családba (ha nem ott érte őket a bántalmazás vagy a bántalmazó fél nincs már ott), vagy gyerekotthonba kerülnek, ahol gondoskodnak róluk.

A tapasztalatok szerint a kezelésnek köszönhetően a gyerekek jó eséllyel teszik túl magukat a traumán (már amennyire ez ilyen esetben lehetséges), és élhetnek a jövőben normális életet.

Ez alól kivételt azok a gyerekek jelentenek, akik valamilyen ok miatt elszöktek otthonról. Őket nagyon nehéz megváltoztatni, és később is rendszeresen elszökdösnek.

A gyerekotthon fenntartásához minden támogatás jól jön…

Az otthont egy német katolikus karitász szervezet alapította. Részben még ma is ők finanszírozzák az otthon működését. Például fizetik a személyzetet és biztosítják az épületet.

A napi működés költségeit azonban nem biztosítják, így azt az otthon vezetői egyéb adományokból próbálják finanszírozni.
E tekintetben főként egyéni adományokra támaszkodnak. 

Főleg élelmiszerre, higiénia szerekre, ruhára, cipőre és iskolaszerekre van szükségük.

Szeretnél segíteni és támogatnád az otthon fenntartását?

Az Afrohon keresztül pénzadománnyal segíthetsz. Támogatásodból Móni, az AfRoho programvezetője – akik az év nagy részében Kenyában él – megveszi a leginkább szükséges dolgokat és személyesen viszi el az otthonba.

Ha Kenyába utazol, vihetsz magaddal használt ruhákat és cipőket, iskolaszereket és higiéniai szereket vagy megveheted ezeket a helyi boltban. Móniék pedig segítenek az otthonba való eljuttatásban, sőt akár az otthonba is ellátogathatsz velük.

A menedékotthonnal kapcsolatos híreink és beszámolók

A gyerekek biztonsága érdekében a gyerekekről nem készítünk, és nem osztunk meg fényképet. Megértéseteket köszönjük.

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Pin It on Pinterest

Share This