Szponzort keresünk

Általános iskolás diákok

Milki Roba

Milki Roba

Milkit és fiútestvérét egyedül álló anya nevelte fel. Az anya egy virágültetvényen dolgozott, mint alkalmi munkás. Amikor a vállalatnál leépítések kezdődtek, nem kapott több munkát. Munka nélkül nagyon elkeseredett és frusztráltnak érezte magát, amiért nem tudja eltartani a gyerekeit. Milkit ezért az egyik nagynénje vette magához. Az anya közben a kőfejtőben kezdett el dolgozni, ahol egyszerű, házi készítésű kalapáccsal töri a köveket apró kavicsokká, amit aztán az építőiparban hasznosítanak. (Megj.: ezzel a nehéz és az egészségre káros munkával nagyon keveset lehet keresni.) 
Milki jelenleg 5. osztályos, szorgalmas kislány.

Judy Mbuli

Judy Mbuli

Judyt egyedül álló anyja nevelte, aki azonban nemrégiben – hosszan tartó betegség után – vastagbél rákban meghalt. A nagynénjük vette magához Judyt és bátyját. A nagynéninek van három saját gyereke is. Megfelelő jövedelemforrás hiányában a nagynéni abból a kis pénzből tartja el a gyerekeket, amit a szomszédságban mosással meg tud keresni. Ez viszont nagyon kevés jövedelmet jelent, tekintettel arra, hogy nyomornegyedben élnek, ahol kevesen engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek a mosásért. Judy 6. osztályos, okos lány, és designer szeretne lenni.

Caren Ohonda

Caren Ohonda

 

Caren édesapja nagyon beteg – akut légzési problémákkal küzd -, így nem tudja ellátni a családját. A család megélhetését az édesanya biztosítja, aki Nyugat-Kenyában háztartási alkalmazottként dolgozik egy családnál, de a keresete nem elég az 5 gyerek eltartására és iskoláztatására.
Caren 4. osztályba jár. Nagyon fegyelmezett és szorgalmas, orvosnak készül. Szabadidejében olvasni szeret.

Lucy Metrine

Lucy Metrine

 

Lucy szülei nem jártak iskolába. Az anyja Nyugat-Kenyában alkalmi munkásként mosogat egy iskolában. Az apja mezőgazdasági alkalmi munkákból él: kapál, gazol, betakarít. Mindezekből együtt sem tudják biztosítani Lucy és 10 testvére iskoláztatását.
Lucy szorgalmas és fegyelmezett kislány, aki az idén fejezi be az általános iskolát. Újságíró szeretne lenni, és szeret olvasni, énekelni és focizni.

Penina Nabwire

Peninah Nabwire

 

Peninah nagycsaládból származik: 5 testvére van. Az apjának nincs képzettsége, de afféle ezermesterként bármilyen munkát elvállal, amit sikerül találnia, hogy a nap végén ételt tudjon tenni az asztalra.
Az anya alkalmi munkákból, kisebb elintéznivalók és házimunkák elvégzéséből egészíti ki a család jövedelmét, de még így sincs elég bevételük, hogy a gyerekek iskoláztatásával kapcsolatos költségeket fedezni tudják.
Peninah 8. osztályos tanuló, nagyon elkötelezett és szorgalmas. Orvos szeretne lenni, és szeret focizni, táncolni és énekelni.

Középiskolás diákok

Ruth Nyanduko

Ruth Nyanduko

Ruth és két testvérét édesanyjuk egyedül neveli, miután édesapjuk tragikus módon egy autóbalesetben meghalt. Alapvető végzettség, ismeretek és készségek hiányában zöldségstandot üzemeltet, a bevétel azonban nem elég a család fenntartására és a gyerekek iskoláztatására.
Ruth nagyon szorgalmas és fókuszált. Szeret könyvet olvasni, és ápolónő akar lenni.
Flora Okutoyi

Flora Okutoyi

Flora szülei sem szakképzettséggel, sem stabil munkával nem rendelkeznek. A napjukat a hulladéktelepeken töltik, ahol újrahasznosítható hulladékanyagokat, például műanyagot, papírt, üveget és fémeket keresnek, melyeket aztán alacsony díj ellenében értékesítenek. Mindaz, amit így keresnek, nem elegendő a 11 fős család eltartásához.
Flora egy fókuszált és szorgalmas lány, aki szeret focizni. Pilóta szeretne lenni.

Joan Asiko

Joan Asiko

Az apa tartja el a családot abból a kevésből, amit az elhasználódott cipők, szandálok vagy bármilyen lábbeli javításából kap.
Az anya, ha szerencséje van, alacsony díj ellenében mosogat és ruhákat mos a környéken élőknek. Mindaz, amit ketten együtt megkeresnek, nem elég a négy gyermekük iskoláztatására.
Joan egy fegyelmezett és szorgalmas fiatal hölgy, aki szeret focizni, és sebész szeretne lenni.

Mulhat Ahmed

Mulhat Ahmed

Mulhatot édesanyja egyedül neveli, miután az édesapja hosszú betegség után meghalt. Az anyának nincs stabil munkája és szakképzettsége. A környéken vállal mosást, takarítást vagy bármilyen más alkalmi feladatot, amely némi bevételt hozhat, hogy ennivalót tudjon tenni az asztalra a család számára, de a bevétele nem elég a 8 gyermeke iskoláztatására.
Mulhat egy szorgalmas és elszánt lány, aki szeret focizni, és légikísérő szeretne lenni.

Stella Akola

Stella Akola

A családban az apa az egyetlen kenyérkereső, mert Stella édesanyjának egészségügyi problémái vannak és így nem tud dolgozni. Az apának nincs semmilyen szakképzettsége, ezért alkalmi munkákat végez. Bármit elváll, ami az útjába kerül és amíg némi bevételt hoz, amiből ennivalót tud vásárolni a 13 tagú család számára.

Szeretnéd valamelyik gyerkőcöt támogatni? 

Lépj kapcsolatba velünk!

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, írj az [email protected] e-mail címre vagy üzenj a jobb oldali űrlap segítségével. Amint tudunk, válaszolunk.

Facebookon is megtalálsz minket az AfRoho oldalon vagy a lenti ikonra kattintva.

Alapítványunk egyéb elérhetőségeit ide kattintva találod.

Az üzenet elküldéséhez el kell fogadnod az adatkezelési szabályzatot (azaz be kell jelölnöd lenti rubrikát):

15 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This