Boston Gyerekotthon

Kenyai partnerünk a Matopeni nyomornegyedbeli Boston Iskolák gyerekotthont működtet a rászoruló – árva vagy az iskolától távol lakó – gyerekek számára.

Boston gyerekotthon gyerkőcei

A gyerekotthont 2009-ben alapították

… amikor egyszerre három az iskolában tanuló gyerek is elvesztette mindkét szülőjét AIDS betegség következtében, egy negyedik gyereknek pedig torokrákban meghalt az édesanyja.

Mivel ezeket a gyerekeket a tágabb család sem tudta befogadni, félő volt, hogy az utcára kerülnek.

Ekkor döntött úgy az iskola, hogy nem hagyja magukra a gyerekeket, és létrehozta a Boston Gyerekotthont.

A gyerekek 2015 elején új épületbe költözhettek

A Wings of Support támogatásának köszönhetően az óvoda épületére egy újabb emelet került ráépítésre, ez ad helyet jelenleg a Gyerekotthonnak.

A gyerekek és a gyerekekre napi 24 órában felügyelő gondozó szobáin kívül az épületben konyha is helyet kapott, ahol a gondozó naponta főz a gyerek részére.

Az új épület kialakításával csökkentek az otthon fenntartásának költségei (hiszen már nem kell az épület bérleti díját fizetni). Azonban a gyerekek ellátásának napi kiadásai (élelmiszer, ruhák, higiéniás szerek, rendszeres orvosi ellenőrzés és szükség esetén sürgősségi orvosi ellátás stb.), valamint a gondozó fizetése továbbra is jelentős megterhelést jelent.

Mindezek a költségek havonta több, mint 300 ezer forint kiadást jelentenek.

Boston gyerekotthon - új épület

Emellett folyamatosan felmerülnek kisebb-nagyobb egyéb költségek is.

Szinte mindig nagy szükség van például szúnyoghálókra az ágyakra, mert a szúnyogháló gyorsan fogyó eszköz a malária pedig folyamatos veszélyt jelent a gyerekek számára.

Sajnálatos módon jelenleg nem biztosított megfelelően a gyerekotthon kiadásainak és a felmerülő egyéb igényeknek a finanszírozása.

Arra kérünk, ha teheted, támogatásoddal segítsd a gyerekotthon fenntartását és a gyerekek napi szükségleteinek biztosítását.

Minden forint segít abban, hogy megakadályozzuk, hogy a gyerekek utcára kerüljenek.
Értéktől függetlenül hálásak vagyunk minden adományért. Nagyon köszönjük.

Kérdésed van? 

Lépj kapcsolatba velünk!

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, írj az [email protected] e-mail címre vagy üzenj a jobb oldali űrlap segítségével. Amint tudunk, válaszolunk.

Facebookon is megtalálsz minket az AfRoho oldalon vagy a lenti ikonra kattintva.

Alapítványunk egyéb elérhetőségeit ide kattintva találod.

Adatkezelési hozzájárulás

Pin It on Pinterest

Share This