Boston Gyerekotthon

Kenyai partnerünk a Matopeni nyomornegyedbeli Boston Iskolák gyerekotthont működtet a rászoruló – árva vagy az iskolától távol lakó – gyerekek számára.

Boston gyerekotthon gyerkőcei

A gyerekotthont 2009-ben alapították

… amikor egyszerre három az iskolában tanuló gyerek is elvesztette mindkét szülőjét AIDS betegség következtében, egy negyedik gyereknek pedig torokrákban meghalt az édesanyja.

Mivel ezeket a gyerekeket a tágabb család sem tudta befogadni, félő volt, hogy az utcára kerülnek.

Ekkor döntött úgy az iskola, hogy nem hagyja magukra a gyerekeket, és létrehozta a Boston Gyerekotthont.

A gyerekek 2015 elején új épületbe költözhettek

A Wings of Support támogatásának köszönhetően az óvoda épületére egy újabb emelet került ráépítésre, ez ad helyet jelenleg a Gyerekotthonnak.

A gyerekek és a gyerekekre napi 24 órában felügyelő gondozó szobáin kívül az épületben konyha is helyet kapott, ahol a gondozó naponta főz a gyerek részére.

Az új épület kialakításával csökkentek az otthon fenntartásának költségei (hiszen már nem kell az épület bérleti díját fizetni). Azonban a gyerekek ellátásának napi kiadásai (élelmiszer, ruhák, higiéniás szerek, rendszeres orvosi ellenőrzés és szükség esetén sürgősségi orvosi ellátás stb.), valamint a gondozó fizetése továbbra is jelentős megterhelést jelent.

Mindezek a költségek havonta több, mint 300 ezer forint kiadást jelentenek.

Boston gyerekotthon - új épület

Emellett folyamatosan felmerülnek kisebb-nagyobb egyéb költségek is.

Szinte mindig nagy szükség van például szúnyoghálókra az ágyakra, mert a szúnyogháló gyorsan fogyó eszköz a malária pedig folyamatos veszélyt jelent a gyerekek számára.

Sajnálatos módon jelenleg nem biztosított megfelelően a gyerekotthon kiadásainak és a felmerülő egyéb igényeknek a finanszírozása.

Arra kérünk, ha teheted, támogatásoddal segítsd a gyerekotthon fenntartását és a gyerekek napi szükségleteinek biztosítását.

Minden forint segít abban, hogy megakadályozzuk, hogy a gyerekek utcára kerüljenek.
Értéktől függetlenül hálásak vagyunk minden adományért. Nagyon köszönjük.

Kérdésed van? 

Lépj kapcsolatba velünk!

Ha szeretnél kapcsolatba lépni velünk, írj az [email protected] e-mail címre vagy üzenj a jobb oldali űrlap segítségével. Amint tudunk, válaszolunk.

Facebookon is megtalálsz minket az AfRoho oldalon vagy a lenti ikonra kattintva.

Alapítványunk egyéb elérhetőségeit ide kattintva találod.

Adatkezelési hozzájárulás

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Pin It on Pinterest

Share This