Támogatási szerződés Kowuorban

2016. 02. 11. | Szervezeti hírek

Tegnapi (2016. február 10-i) találkozónkon Támogatási szerződést írtunk alá, kowuori partnerünk, a Sare SEEP vezetőjével.

A Sare SEEP egy önsegítő csoport, amelyet a közösség 21 tagja azzal a céllal hozott létre, hogy szociális, gazdasági és környezetvédelmi fejlesztési projekteket valósítsanak meg.

A megállapodás alapján a csoport munkáját és céljainak megvalósulását – igény szerint – az alábbi adományokon és tevékenységeken keresztül támogatjuk:

  • pénzbeli és tárgyi adományokat nyújtunk részükre céljaik megvalósítása érdekében;
  • az ún. Gyermektámogatási Program keretében közvetlenül támogatunk rászoruló gyerekeket, elsősorban az iskolai tandíjak, egyenruha, tanszerek és higiéniás termékek beszerzése, étkezési hozzájárulás és egyéb költségek fizetése révén;
  • a csoport által használt domain név fenntartása révén segítjük online kommunikációjuk megvalósulását;
  • a csoporttal együttműködésben fejlesztési projekteket valósítunk meg az érintett rászoruló családok és a környéken élők életviszonyainak javítása érdekben, illetve a környezetvédelem jegyében;
  • fenti programokhoz kapcsolódóan segítünk az adminisztrációs feladatok ellátásában, illetve projekt management és fejlesztési tapasztalatainkkal segítjük a csoport munkáját.
  • Hosszú távon tervezzük különböző gyerekvédelmi programok megvalósítását is, pl. anyaotthonok létrehozását, leányanyák támogatását.

A megállapodás keretében már el is indítottuk az ún. Gyermektámogatási Programot Kowuorban, melynek keretében megvalósult az első konkrét támogatás is. A szükséges könyvek és eszközök megvásárlásával támogattuk Akinyit, aki a helyi általános iskolai záróvizsgán a legjobb eredményt érte el. Akinyi a héten megkezdi tanulmányait a környék egyik jó nevű iskolájában.

Ugyanakkor a program részére várunk további felajánlásokat, hiszen a környéken számos olyan rászoruló gyermek van, aki támogatás nélkül nem tudja iskolai tanulmányait folytatni (vagy akár elkezdeni). A legkisebb támogatás is jelentős segítséget és esélyt jelent egy kenyai – kisebb, nagyobb – gyermeknek a jobb életre.

 

Iratkozz fel!

Szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és aktuális híreinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi

Pin It on Pinterest

Share This