Shanzui ovinak támogatókat keresünk

2017. 06. 07. | Shanzui ovi

Van a kenyai Shanzun (Mombasa közelében) egy ovi. Az oviba 20 nagyon cuki, rászoruló kisgyerek jár. Például a képen látható gyerekek. (A képek februári látogatásunk során készültek). A gyerekek többségét egyedülálló, munkanélküli és/vagy (HIV) beteg anyuka neveli, akiknek a napi betevőt előteremteni is nagy kihívás.

Az ovit egy nyugdíjas óvónő, Mama Janet alapította azzal a céllal, hogy a környező kicsiknek legyen hová járni. Az ovi elvileg fizetős, de a gyerekek többsége számára a szülő nem tudja előteremteni a szükséges tandíjat. Sokuk nem is igazán érti, hogy miért fontos az iskola, ezért az első nehézségnél (amikor nem tudja a tandíjat befizetni), inkább kiveszi a gyereket az óvodából. Mama Janetnek viszont nincs szíve kitenni az oviból a gyerekeket, ezért amennyire tudja, saját forrásaiból tartja fent az óvodát.

Most azonban a saját forrásai kiapadtak, a szárazság miatt megnövekedett infláció teljesen kiürítette a zsebeit. A gyerekeknek már nem tudja biztosítani a napi két étkezést (kását vagy teát reggelire és babot helyi puliszkával ebédre) se. Magának és a másik tanítónőnek már régóta nem fizet… A segítségünket kérte. És mi nagyon szeretnénk segíteni, de sajnos a mi forrásaink is meglehetősen korlátozottak, ezért mi a te segítséged kérjük…

Az ovi (ami valójában iskolaelőkészítő és az iskolai boldogulás feltétele) támogatásához állandó és egyszeri támogatókat keresünk.

Kérjük, ha lehetőséged engedi, támogasd a shanzui ovis gyerekek iskoláztatását segítő programunkat, egyszeri vagy állandó, tetszőleges mértékű pénzadománnyal.

Számlaszámunk:

  • Kedvezményezett neve: VitaFutura Kh. Alapítvány
  • Számlaszám: 16200199-11526302
  • A közlemény rovatba ezt írd: Shanzu

Az oviról bővebb információt itt találsz.

Ha kérdésed van, keress minket az [email protected] email címen.

Nagyon köszönjük.

Iratkozz fel!

Szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és aktuális híreinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi

Pin It on Pinterest

Share This