Mombasai menedékotthon kirándulás – 2022. február

2022. 02. 23. | Mombasai menedékotthon

Támogatóink felajánlásainak köszönhetően tegnap kirándulni vittük a mombasaii menedékotthon lakóit.

A medencés kirándulás a felhős ég és az időnként szemerkélő eső ellenére nagyon jól sikerült.

A gyerekek és a nevelők is nagyon élvezték a programot, és nem győztek hálálkodni a lehetőségért. 🥰

A nevelőkkel és a gyerekekkel együtt összesn 39-en voltunk. A kiránduláson részt vett Dorah, a kolosztómiás kislány is, aki szerencsére olyan jól van, hogy alaposan ki tudta venni a részét a pancsolásból is.

Délelőtt oktatóval úszni is tanultak a gyerekek. Nyilván ennyi idő alatt nem tanultak meg úszni, de az alapokkal azért megismerkedtek. Ráadásul nagyon élvezték az oktató által adott feladatokat és a közös gyakorlatokat.

Ebédre a kenyai gyerekek nagy kedvence, sült krumpli (és sült helyi virsli-kolbász) volt, valamint természetesen üdítőt is kapott mindenki.
Rendeltünk egy 10 literes ballonos vizet is, hogy aki napközben megszomjazik, az se maradjon innivaló nélkül. Viszont a gyerekek és a felnőttek is annyira belemerültek a fürdésbe, hogy alig fogyott a vízből. Reméljük, nem azért, mert túl sok vizet nyeltek a medencében. 🙂 Szerencsére hazaindulás előtt még mindenki ivott egy nagy pohár vizet, úgyhogy végül a vizet sem feleslegesen vettük meg, és hidratálásból sem teljesen buktunk meg. 🙂 

Ebéd után kisebb fajta spontán buli alakult a vízben. A medencénél szólt a zene, és amikor felcsendültek a legnépszerűbb helyi nóták, gyerekek és nevelők együtt buliztak a vízben. Volt tánc, vízbe dőlés, pörgés-forgás, a legkisebbek pedig a lépcsőn állva táncoltak és ritmusra csapkodták a vizet. Nagyon cukik voltak.
Úgy hullámzott az egész medence, mintha hullámstrandon lettünk volna. 🙂 (Szerencsére az egyéb vendégek is buliztak, így senkit nem zavart sem a felfordulás, sem a nagy hullámok.)

Felemelő volt látni a felszabadult és boldog arcokat.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a kirándulás megvalósulásához. Egészen biztosan szebbé tettétek a gyerekek napját, és olyan élménnyel ajándékoztátok meg őket, amely hosszú ideig elkíséri majd őket.

Iratkozz fel!

Szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és aktuális híreinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi

Pin It on Pinterest

Share This