Kreatív foglalkozás a Bostonban

2016. 04. 10. | Boston iskolák

Kenyában tartózkodó egyik önkéntesünk – B. Móni vagy ahogy magunk között hívjuk: “Másik” Móni 🙂 – március 11-én délután a Boston óvodában járt, ahol kreatív foglalkozást tartott a gyerekeknek.

Kenyában nagyon másként működik az óvoda. A gyerekek 3 éves koruktól az iskolapadban ülnek, sőt ott is alszanak ebéd után a padra dőlve 🙁. Az első naptól kezdve betűket és számokat tanulnak. Gyakorlatilag egyáltalán nem rajzolnak, gyurmáznak, vagdosnak vagy foglalkoznak semmi olyasmivel, ami a kézügyességüket fejlesztené. (Vannak persze itt is kivételek, főként magánóvodák, ahol nem ennyire iskolajellegű az oktatás, de a többség inkább iskola-előkészítő, és nem annyira óvoda.)

Pedig az itteni gyerekek – ahogy azt a képek is bizonyítják – is nagyon élvezik ezt a fajta foglalatosságot. Nagyon lelkesen festettek, színeztek, vagdostak és ragasztottak egész délután…

A programban az óvoda összes gyerkőce és az óvónők is részt vettek, és mindannyian nagyon élvezték a foglalkozást.

A program sikerére való tekintettel szeretnénk meghonosítani a kreatív foglalkozásokat

Elsősorban a Bostonban, illetve – amennyire majd lehetőségeink engedik –, Kenya egyéb óvodáiban is.

A kreatív foglalkozások létrejöttét holland partnereink eszközökkel (kifestők, színes ceruza, zsírkréta, festék kisollók stb.) támogatják majd, de a program megvalósulásához anyagi támogatásra is szükségünk lenne.

Ha szívesen támogatnád ezt a kezdeményezésünk, megteheted bankszámlánkra történő utalással. Támogatási lehetőségekkel kapcsolatos bővebb információt itt találsz.

Ha kérdésed van, kérjük, jelezd az [email protected] e-mail címen.

Iratkozz fel!

Szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és aktuális híreinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi

Pin It on Pinterest

Share This