Bezárt a shanzui ovi

2021. 04. 28. | Shanzui ovi

Szomorú hírünk van mára… 💔

Az általunk 2017. óta – eleinte esetenként, majd később rendszeresen – támogatott shanzui ovi végleg bezárta kapuit. 😢

A COVID miatt tavaly márciustól idén januárig zárva volt minden iskola Kenyában, így a shanzui ovi is. Idén januárban – amikor az iskolák újra kinyitottak -, a shanzui ovi nem nyitott ki. Először azt gondoltuk, csak azért, mert a gyerekek szétszéledtek, és még nem értek vissza, de aztán néhány egyeztetés után kiderült, hogy Mama Janet már nem tudja/akarja folytatni az iskola üzemeltetését. Sajnálatos módon a mi anyagi helyzetünk nem annyira stabil, hogy az iskola fenntartását teljes egészében tudjuk finanszírozni (bérleti díjjal, tanári fizetéssel és minden egyéb költséggel együtt), így – fájó szívvel, de – el kellett engednünk ezt a kezdeményezést. 😭

Természetesen ezután sem állunk meg, és folytatjuk a rászoruló gyerekek támogatását Kenyában. Jelenleg – a nairobi Boston Iskolák mellett – leginkább a mombasai menedékotthon támogatására koncentrálunk. (Emlékeztetőül: ez az az otthon, ahol bántalmazott gyerekekkel, utcagyerekekkel és gyerekkereskedelem áldozataival foglalkoznak.)
Őket esetenként korábban is támogattuk már (pl. vittük őket párszor medencés kirándulásra). A COVID miatt most az ő helyzetük is nehezebb lett, így mostanában – a medence partik helyett – 1-2 havonta viszünk nekik tartós élelmiszert és higiéniai szereket.

Mindezek mellett egyéb állandó támogatást egyelőre nem tervezünk, eseti támogatásokban és kisebb egyedi projektekben gondolkodunk. A fejleményekről mindenképpen beszámolunk majd itt is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az ovi támogatóinak, az SZJA 1%-ot felajánlóknak és felhívásaink megosztóinak a kitartó támogatást és a sok-sok adományt. Reméljük, egyéb projektjeink során még találkozunk Veletek. 😉

Ha képek nézegetésével emlékeznél a shanzui ovira, itt megteheted.

Iratkozz fel!

Szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és aktuális híreinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi

Pin It on Pinterest

Share This