Beszámoló Boston fejleményekről, 2015. aug. 7.

2015. 08. 12. | Boston iskolák

Laurence Webb, a Rotary Australia Kenyan Kinship programjának képviselője 3 hetet töltött júliusban a Boston iskolákban. Ez alatt az idő alatt a középiskola épületében lakott és a diákokkal élt. Az alábbi beszámolót Laurence készítette a 3 hetes tartózkodása idején hallotatkról és tapasztaltakról.

Általános iskola

 • „A térségben lévő 48 iskola közül az általános iskola eredményei voltak a legjobbak, amelyek minden évben javulnak, az év közepén tartott vizsgák pedig ezt még látványosabban tükrözik.
 • Eleget téve az öt évvel ezelőtti ígéretemnek, elvittem Danielt, a vezető tanárt és 13 másik tanárt Mombasába. A tanárok stabil és motivált csapatot alkotnak.
 • Az öntözött veteményeskert nagy siker, az élelmiszer-többletet el is tudják adni.
 • Az új gyerekotthon – melyet a Wings of Support nevű holland szervezet támogatásával építettek az általános iskolai előkészítő felett – jelentős fejlesztés.
 • A gyerekotthon lakói most már elérik az elektronikus oktatási anyagokat is a televízió készülék és a dvd lejátszó segítségével – néhány estét filmnézéssel töltöttünk, amely alatt egy nagy, boldog családnak tűntek a gyerekek és elnyerték a szívemet.

Ez Afrika, így semmi sem egészen úgy működik, mint amire számítunk, de abban biztosak lehettek, hogy a támogatásotokat a szükséges iskolaszerekre, az élelmezési programra és egy igazán jó oktatásra fordítjuk. Amit a szponzori támogatásotok lehetővé tett, az a legjobb oktatás a térség legszegényebb nyomornegyedében. A Világbank éppen most építette ki itt a csatornahálózatot!”

Középiskola

 • „A biztonsági fal magasítása márciusban fejeződött be az adománygyűjtő akciónknak köszönhetően. Köszönetet mondok szponzorainknak, azaz Mattnek, Davidnek és Mirindának a részvételért. A szülők most már elégedettek a gyermekük biztonságával, ahogyan én is.
 • A középiskolában negyvenkettő leány lakik, valamint ugyanennyi fiú a kb. 50 méter távolságra lévő diákszállóban. Nagyon meglepett, hogy a bentlakásos program igazán népszerű a szülők és a gyerekek körében.
 • Az iskolában aludtam. A gyerekek minden reggel önszántukból 4:30-kor kelnek. 4:55-kor olyan dübörgés volt, mintha egy csorda gnút hallottam volna: a fiúk 5:00-kor érkeznek, hogy tanuljanak, amit megismételnek este 19:00 és 21:00 óra között, mielőtt hazamennek.
 • A fiúk akkor is nagyon tisztelettudóak és jól viselkednek, amikor nem tudják, hogy ott vagyok, ez igazán lenyűgöz. A lányok elragadóak, azért versengtek, hogy melyikük mossa ki a ruhámat, és azokról az önkéntesekről érdeklődtek, akik korábban jártak itt.
 • Nagyon büszke vagyok rájuk, az elhivatottságukra, a sikerre való törekvésükre, mindez megéri.
 • A próbavizsga eredményei azt jelzik, hogy a harmincegy érettségiző diák fele – szemben az országos 15%-os átlaggal – a legjobb minősítést kapja, amely az egyetemhez szükséges állami támogatás (diákhitel) feltétele.

Tehát megismétlem, hogy a támogatásotok lehetővé teszi a legjobb oktatást a legszegényebb gyermekek számára. Ösztönzésképpen elvittem a 4. éves diákokat az egyetemre. Igazán szép környezet és remek életvitel!

Az iskola még új és vannak nehézségek, ugyanakkor a sikere messze meghaladja az öt évvel ezelőtti álmainkat.

Jövő júliusban, amikor önkéntesekkel térek vissza, arra számítok, hogy tizenöt gyermeknek a kormány által támogatott helye lesz az egyetemen, így a szponzorok munkája befejeződik. Az ő példájuk örökre meg fogja változtatni a nyomornegyedet.”

Iratkozz fel!

Szeretnél rendszeresen értesítést kapni a legújabb bejegyzésekről és aktuális híreinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Korábbi

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről!

Ha nem akarsz lemaradni aktuális híreinkről, és szeretnéd az elsők között olvasni cikkeinket, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési

Sikeresen feliratkoztál. Hamarosan érkezik első levelünk. Ha mégsem, kérjük, ellenőrizd spam mappád vagy - ha Gmailt használsz - a promóciók között. Ha ott sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az [email protected] email címen.

Pin It on Pinterest

Share This